Søk
Close this search box.

Surdeigsbrød med havre og solsikkefrø

Del oppskriften

Dette surdeigsbrødet med havre og solsikkefrø er saftig og har en fyldig og rundt smak. Perfekt til frokost og lunsj.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Surdeigsbrød med havre og solsikkefrø

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

55

minutter
Hevetid

16

timer

Ingredienser

  • 12 dl sammalt spelt

  • 4 dl havregryn

  • 2 ts salt

  • 200 g surdeig

  • 2 dl solsikkefrø

  • 5,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland alt og elt til en jevn deig med tyggegummi liknende konsistens.
  • Hev lunt på kjøkkenbenken over natta, eller minst 10- 12 timer.
  • Form brødet i ønsket form ved å strekke deigen og brette den inn i seg selv.
  • Etterhev i 2-4 timer.
  • Sikt mel over brødet. Snitt med skarp kniv eller barberblad i ønsket mønster.
  • Stek på stekebrett eller i ildfast form i 55 minutter i ovn forvarmet til 210 grader på varmluft.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.