Bærlær med tyttebær

Share on facebook
Del oppskriften

Bærlær er en morsom måte å utnytte tyttebærene på. I Storbritannia kalles dette fruit leathers og er en ganske vanlig type godteri. Bærlær er ikke veldig vanlig i Norge men det er en fin måte å variere bruken av tyttebær. Bærlærene er intense i smaken, supersyrlige med en avhengighetsskapende konsistens.

 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Bærlær – med tyttebær

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

1

time
Steketid

4

timer

Ingredienser

  • 1 l tyttebær

  • 1 dl rørsukker

  • 4 dl eplejuice

Fremgangsmåte

  • Ha alt i en kjele og la det småkoke til det tykner. Det tar ca. en time. Bruk stavmikser og kjør blandingen helt glatt. Ha bakepapir på en lagpanne og smør tyttebærblandinga utover. Det er viktig at det er smurt utover i så jevn tykkelse som mulig, så det tørker jevnt.
  • Sett i ovnen på 80 grader varmluft, og tørk til det er fast. Ca. 4 timer.
  • Avkjøl. Dra tyttebærlæret av papiret og klipp i ønskede remser, snurr til ruller og oppbevar på glass eller kakeboks i kjøkkenskap.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.