Bærlær er en morsom måte å utnytte tyttebærene på. I Storbritannia kalles dette fruit leathers og er en ganske vanlig type godteri. Bærlær er ikke veldig vanlig i Norge men det er en fin måte å variere bruken av tyttebær. Bærlærene er intense i smaken, supersyrlige med en avhengighetsskapende konsistens.
Tyttebærlær
Prepp tid
1
timeSteketid
4
timerIngredienser
1 l tyttebær (fersk eller frossen)
1 dl rørsukker
4 dl eplejuice
Fremgangsmåte
- Ha alt i en kjele og la det småkoke til det tykner. Det tar ca. en time. Bruk stavmikser og kjør blandingen helt glatt. Spre på bakepapir på en lagpanne og smør tyttebærblandinga utover. Det er viktig at det er smurt utover i så jevn tykkelse som mulig, så det tørker jevnt.
- Sett i ovnen på 80 grader varmluft, og tørk til bærlæret er helt fast. (ca. 4-5 timer.) Ha gjerne en liten glippe på ovnsdøra, så fuktigheten slipper ut.
- Avkjøl helt. Dra tyttebærlæret av papiret og klipp/skjær i ønskede remser, snurr til ruller og oppbevar på glass eller kakeboks i kjøkkenskap.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook