Søk
Close this search box.

Tyttebærlær

Del oppskriften

Bærlær er en morsom måte å utnytte tyttebærene på. I Storbritannia kalles dette fruit leathers og er en ganske vanlig type godteri. Bærlær er ikke veldig vanlig i Norge men det er en fin måte å variere bruken av tyttebær. Bærlærene er intense i smaken, supersyrlige med en avhengighetsskapende konsistens.

 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Tyttebærlær

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

1

time
Steketid

4

timer

Ingredienser

  • 1 l tyttebær (fersk eller frossen)

  • 1 dl rørsukker

  • 4 dl eplejuice

Fremgangsmåte

  • Ha alt i en kjele og la det småkoke til det tykner. Det tar ca. en time. Bruk stavmikser og kjør blandingen helt glatt. Spre på bakepapir på en lagpanne og smør tyttebærblandinga utover. Det er viktig at det er smurt utover i så jevn tykkelse som mulig, så det tørker jevnt.
  • Sett i ovnen på 80 grader varmluft, og tørk til bærlæret er helt fast. (ca. 4-5 timer.) Ha gjerne en liten glippe på ovnsdøra, så fuktigheten slipper ut.
  • Avkjøl helt. Dra tyttebærlæret av papiret og klipp/skjær i ønskede remser, snurr til ruller og oppbevar på glass eller kakeboks i kjøkkenskap.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.