
Vakker og irrgrønn ertesuppe på 20 minutter! Kalorifattig, mettende og en god kilde til vitaminene A, C, K og B1.

Grønn ertesuppe
Porsjoner
4
servingsPrepp tid
15
minutterIngredienser
800 g frosne grønne erter
1 stor gul løk
1 fedd hvitløk
1 l vann
2 ts hvitvinseddik
uraffinert fint salt
pepper
olivenolje
sitronsaft
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor kjele, mens du grovhakker løk og hvitløk.
- Når kjelen er varm tilsett litt olivenolje og stek løk og hvitløk gylden i ca. fem minutter.
- Ha vann og erter i kjelen.
- Varm opp. Følg godt med, slik at ertene bare tiner. Koker de for lenge blir de helt grå. Suppa blir like god men ikke like flott i fargen.
- Kjør alt i blender eller kjør glatt med stavmikser. ha i eddik. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server med brød eller sprøstekte "gamle" lomper/lefser/nanbrød eller liknende (piffa opp med litt salt og olje)
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook