Grønn ertesuppe

Share on facebook
Del oppskriften

Vakker og irrgrønn ertesuppe på 20 minutter! Kalorifattig, mettende og en god kilde til vitaminene A, C, K og B1.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Grønn ertesuppe

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

servings
Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 800 g frosne grønne erter

  • 1 stor gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 l vann

  • 2 ts hvitvinseddik

  • uraffinert fint salt

  • pepper

  • olivenolje

  • sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Varm opp en stor kjele, mens du grovhakker løk og hvitløk.
  • Når kjelen er varm tilsett litt olivenolje og stek løk og hvitløk gylden i ca. fem minutter.
  • Ha vann og erter i kjelen.
  • Varm opp. Følg godt med, slik at ertene bare tiner. Koker de for lenge blir de helt grå. Suppa blir like god men ikke like flott i fargen.
  • Kjør alt i blender eller kjør glatt med stavmikser. ha i eddik. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server med brød eller sprøstekte "gamle" lomper/lefser/nanbrød eller liknende (piffa opp med litt salt og olje)

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.