Søk
Close this search box.

Mørk sjokolade med lemon curd

Del oppskriften

Mørk sjokolade fylt med syrlig og frisk lemon curd, det er godt det! Perfekt på kakebordet eller som en julehilsen til noen du er glad i.

Hvis ikke alle blir spist opp med en gang holder de seg i kjøleskapet på et tett glass eller en kakeboks i noen uker.

Oppskrift på lemon curd finner du her:

-Tilhørende oppskrifter -

7 slag og konfekt_0000_Mørk sjokolade med Lemon Curd

Mørk sjokolade med lemon curd

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • Lemon curd (se egen oppskrift)

  • 200 g 70-85% mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  • Smelt sjokoladen (enten pellets eller sjokoladeplate brekt i små biter) over vannbad - pass på så du ikke får noe vann på sjokoladen! Smeltet sjokolade liker IKKE vann! Sjokoladens temperatur skal ikke overstige 55 grader. Så skal den kjøles ned til arbeidstemperatur, som for mørk sjokolade er 31- 32 grader.
  • Det er forskjellige måter å kjøle ned sjokoladen på. Du kan ta av en del, kjøle den andre delen ned over is. Så temperer opp igjen med den varme sjokoladen. Eller så kan du ta av litt av den smeltede sjokoladen, og kjøle ned med å tilsette litt usmeltet sjokolade. Eller kun ta tiden til hjelp og røre. Whatever works for you.
  • Sjokoladen skal kjøles ned til 28 grader, og så tempereres opp med den varme sjokoladen du har satt til siden opp igjen til 32 grader, sjekk jevnlig med tempertaturmåler når du temperer opp. Eventuelt tempererer du opp igjen forsiktig over vannbadet.
  • Når sjokoladen er på 31- 32 grader, må du arbeide fort. Når den avkjøles og tykner, blir den vanskelig å jobbe med og må tempereres opp igjen til 31- 32 grader.
  • Grunnen til at dette temperingsprosjektet er litt viktig er flere grunner. Temperert sjokoladen er glatt og skinnende og lett å jobbe med. Hvis ikke sjokoladen er temperert riktig vil den enten smelte umiddelbart i det du tar i den, eller så kan den bli kornete og den kan bli grå/ hvit når den stivner.
  • Hvis du ikke bryr deg om dette, smelter du bare sjokoladen og bruker den når den er flytenede og når den er stivnet. Men da kan jeg ikke love deg et vakkert og godt resultat.
  • Hell temperert sjokolade i silikonform av ønsket sort. Fyll formen helt opp med sjokolade, og så tømmer du overflødig sjokolade tilbake i tempererings bollen. La sjokoladen i formene stivne. Skrap bort eventuell overflødig sjokolade på formen. Dette kan smeltes om igjen!
  • Når sjokoladen er stivnet, fyll en sprøytepose med lemon curd. Fyll sjokoladeformene 2/3 full med lemon curd. Pass på at lemon curd fyllet er jevnt. Topp konfektformen med temperert sjokolade og avkjøl. Ikke ta de ut av formene før de er helt avkjølt, så de ikke blir ødelagt.

Notater

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.