Søk
Close this search box.

Potetsuppe med mais, kjøttdeig og selleri

Del oppskriften

Dette suppen er superrask og rik på smak. Suppen er helt nydelig når du trenger energigivende styrkedråper.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Potetsuppe med mais, kjøttdeig og selleri

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

35

minutter

Ingredienser

  • 400 g økologisk norsk kjøttdeig av storfe

  • 6 medium store kokfaste poteter

  • 2 maiskolber (evt. En boks med hermetisk mais)

  • 1 stk gul løk

  • 6-8 stilker stangsselleri

  • 1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje

  • 1 l H-Melk

  • 1 dl fløte

  • 5 dl vann

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Varm opp en stor kjele og tilsett olje når den er varm.
  • Ha i kjøttdeigen når oljen er varm og fres til den er brunet. Ha i en teskje salt.
  • Mens kjøttdeigen brunes, skrell poteter. Del de i terninger, ha de i 5 dl vann, så de ikke oksiderer.
  • Skrell løken, del i to og snitt i skiver. Ha i kjøttdeigen og fres videre i 5 minutter.
  • Tilsett poteter og vann i gryta og kok opp. Når du bruker det samme vannet som potetene lå i etter de er skrelt og delt, kaster du ikke bort stivelsen de skiller ut mens de ligger i vann, som bldrar til å jevne suppen. La det småkoke i 10 minutter før du senker varmen litt og har i melka. Du vil ikke koke for hardt, da skiller suppa seg, noe som i og for seg ikke gjør noe med smaken men det kan se litt kleint ut.
  • Snitt selleristengene i skiver. Tips: endene du skjærer av selleristengene kan du spare i kjøleskapet eller hive i frysern, som er ypperlig å ha i kraft. Bladene kan du finhakke og strø over suppa til servering.
  • Skjær maiskornene av maiskolbene.
  • Når potetene er møre ha i maiskorn og småkok i 5 minutter.
  • Et par minutter før servering, ha i selleri og smak til med salt og pepper.

Notater

  • Spis! (husk! rester er gull som morgendagens lunsj…)

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.