
Middag på 15 minutter! Dette er forresten en veldig fin måte å få brukt opp resteris!

Stekt ris med egg
Porsjoner
6
Prepp tid
20
minutterIngredienser
6 dl kokt fullkornsris (eller annen ris)
2 stk gule løk
400 g frosne grønne erter
8 stk egg
2 stk maiskolber eller 300g hermetisk maiskorn
1 ss eplesideredikk (eller hvitvinsedikk)
2 ss sesamfrø
20 g smør
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Her er det egentlig bare fantasien og/ eller innholdet i kjøleskapet som setter grenser for hvilke grønnsaker du vil ha i... det er en super måte å bruke opp grønnsaker som kanskje begynner å bli litt dvaske; gulrot, selleri, paprika, sukkererter, vårløk osv.
- Varm opp en wokpanne. Mens panne varmes, rens og del løk i to og finsnitt skiver.
- Tilsett smør i woken. Når smøret er smelta tilsett løk og fres løken gylden ca. i 5 minutter. Tilsett risen.
- Skjær maiskorna av kolben.
- Tilsett erter og mais, bland godt.
- Stek alle egga i egen panne. Stekes som speilegg, over- easy. Grov del egga og tilsett i risen.
- Smak til med salt og pepper.
- Server! Prøv å ikke spis opp alt, helt konge lunsj dagen etter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook