Søk
Close this search box.

Stekt ris med egg

Del oppskriften

Middag på 15 minutter! Dette er forresten en veldig fin måte å få brukt opp resteris!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Stekt ris med egg

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 6 dl kokt fullkornsris (eller annen ris)

  • 2 stk gule løk

  • 400 g frosne grønne erter

  • 8 stk egg

  • 2 stk maiskolber eller 300g hermetisk maiskorn

  • 1 ss eplesideredikk (eller hvitvinsedikk)

  • 2 ss sesamfrø

  • 20 g smør

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Her er det egentlig bare fantasien og/ eller innholdet i kjøleskapet som setter grenser for hvilke grønnsaker du vil ha i... det er en super måte å bruke opp grønnsaker som kanskje begynner å bli litt dvaske; gulrot, selleri, paprika, sukkererter, vårløk osv.
  • Varm opp en wokpanne. Mens panne varmes, rens og del løk i to og finsnitt skiver.
  • Tilsett smør i woken. Når smøret er smelta tilsett løk og fres løken gylden ca. i 5 minutter. Tilsett risen.
  • Skjær maiskorna av kolben.
  • Tilsett erter og mais, bland godt.
  • Stek alle egga i egen panne. Stekes som speilegg, over- easy. Grov del egga og tilsett i risen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server! Prøv å ikke spis opp alt, helt konge lunsj dagen etter.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.