Oppskriften gir 14 vårruller med kje og rødkål. Smakfulle vårruller som passer som middag, snacks, turmat eller til lunsj. En fin måte å bruke kje på.
Vårruller med kje og rødkål
Porsjoner
14
stykkerPrepp tid
30
minutterSteketid
20-25
minutterIngredienser
300 g kjøttdeig av kje
¼ rødkål
3 stk vårløk
1 stk gulrot
200 g glassnudler
1 dl sesamfrø
1 stort hvitløksfedd
2x2 cm ingefær
1 ss soyasaus
1 ss chilisaus
1 ss hvitvinseddik
½ ts sesamolje
½ ts fiskesaus
14 stk medium store rispapir
Salt
Fremgangsmåte
- Sett på vann til koking i en stor kjele.
- Stek kjekjøttdeigen i litt solsikkeolje.
- Mens kjøttet steker og vannet koker opp, kutt gulrot og vårløk julienne og snitt kålen i tynne strimler. Finhakk hvitløk og ingefær.
- Når vannet koker, tilsett nudler. Kok etter anvisnig på pakka – dette går veldig fort, så følg med! Når nudlene er ferdig, sil av og ha over i en stor bolle, klipp nudlene opp i passe store strimler.
- Tilsett sesamfrø, chiliolje, edikk, sesamolje, fiskesaus og soyasaus til kjøttet. Smak til med salt.
- Tilsett gulrøtter og kål i kjøttet og stek et par minutter.
- Tilsett kjøttblandingen og vårløk i nudlene og bland godt sammen.
- Ha fyll på rispapir, rull vårruller og bruk vann for å lime rispapiret sammen. Ha på stekebrett og stek i ovnen på 200 grader varmluft i 20-25 minutter til vårrullene er gyldne.
- Server med soyasaus og ønsket chilisaus til dipping. Passer veldig godt med mangochilisaus.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook