Kimchi wok poteter. Spennende rett med basis i kimchi som passer like godt til middag som til lunsj. Vegetar – vegan (hvis du bruker vegetar/vegan kimchi)
Kimchi wok poteter
Porsjoner
4
Prepp tid
30
minutterIngredienser
8 stk medium kokefaste poteter
1 stk gul løk
2 stk hvitløksfedd
2 dl kimchi
1 ss chiliolje
2 stk vårløk
2 stk hjertesalat
uraffinert fint salt
1 ss solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
1 ts sesamfrø
Fremgangsmåte
- Varm opp en wok mens du vasker potetene. Kutt potetene i skiver med skall, ca. 1 cm. tykke. Ha potetene i woken.
- Skrell løk og hvitløk. Finhakk hvitløk og kutt løken i skiver. Ha i woken.
- Hvis kimchien din har store biter med kål, vil jeg anbefale og kutte den opp litt. Hvis den allerde er kuttet opp, bruker du den som den er.
- Når potene er møre har du i kimchien og chiliolje. Bland godt. Smak til med salt.
- Del hjertesalaten i to og del i strimler på ca 2 cm. i tykkelse. Bland inn i woken. Sett på lokket i et par minutter slik at hjertesalaten blir varm. Pass på at det ikke står for lenge, da blir det mushy. Vi vil at hjertesalaten kun er varm men fortsatt har litt krønsj! Du vil heller ikke varme for mye på kimchi`n så du ikke mister de gode helsebringende egenskapene fra fermenteringen.
- Strø over med sesamfrø og server.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook