Søk
Close this search box.

Pannestekt skrei med rogn, sprø kapers og hollandaisesaus

Del oppskriften
Pannestekt skrei med rogn, sprø kapers og hollandaisesaus. Skrei er bærekraftig og sunt, og bør nytes når du har muligheten! Rogn av skrei er også en delikatesse.
surdeig_0001_surdeigsdeig

Pannestekt skrei med rogn, sprø kapers og hollandaisesaus

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

40

minutter

Januar er kanskje ikke akkurat den måneden man kommer på flest norske råvarer i sesong. Men fortvil ikke, i januar kommer skreien! Januar - mars er sesong for skrei. Skrei er bærekraftig og sunt, og bør nytes når du har muligheten! Rogn av skrei er også en delikatesse. Denne oppskriften serveres med kokte poteter og for å gjøre livet litt enklere er det veldig fint å få inn en assistent på et tidspunkt.

Ingredienser

 • 800 g skrei (renskåret filet I porsjoner à 200g)

 • 200 g fersk spinat

 • 2 ss kapers

 • En neve ertespirer

 • En hel rogn av skrei

 • Laurbærblad

 • Sitron

 • Pepperkorn

 • Smør og/eller olje til steking

 • Maldonsalt

 • Poteter

 • Saus:
 • 200 g smør

 • 2 ss vann

 • 1 ss sitronsaft

 • 4 eggeplommer

 • En klype maldonsalt

Fremgangsmåte

 • Rogn: (dette kan med fordel gjøres dagen før)
 • Kok opp vann med et laubærblad, noen pepperkorn og litt sitron. T a av en par spiseskjeer med krydra vann til hollandaisesausen og sett til side og avkjøl. Ha salt i vannet og senk varmen.
 • Pakk rognen som en gavepakke i litt matpapir, bind rundt med hyssing. Dette er for å unngå at rogna sprekker opp og blir bare kaos. Ha i vannet og trekk i ca. 20 minutter, litt avhengig av størrelsen på rogna, men når det er fast er den ferdig.
 • Kapers:
 • Tørk kapersen med kjøkkenpapir. Varm opp en egen liten panne, ha i bittelitt smør. Når panna er varm, ha i kapers og stek til de begynner å poppe, ca. 3- 4 minutter. Ta kapersen ut av panna og ha de på tørkepapir for å fjerne overflødig fett.
 • Saus:
 • Smelt 180 g av smøret og sett det til avkjøling. De resterende 20 g kan du kutte i terninger.
 • Lag et vannbad, og når vannet er varmt har du 1 ss sitronsaft, 2 ss spiseskje krydret vann (det er også mulig å bare bruke kaldt vann), salt og eggeplommer i bollen. Pisk jevnt til massen begynner å tykne. Da har du i litt og litt av smøret i terninger, la smøret smelte og pisk godt inn før du tilsetter mer. Når alt av smøret i terninger er pisket inn og sausen begynner å tykne, majones- liknende, tar du sausen av vannbadet og pisk inn det smeltede smøret. Hell smøret i en tynn stråle inn i sausen og pisk for harde livet. Vi vil ha en fluffy saus! Smak eventuelt til med mer salt. Sett sausen til side på en lun plass mens du steker fisk, rogn og spinat.
 • Er du heldig å ha en assistent for hånden kan den ene lage sausen mens den andre tar seg av fisk, rogn og spinat.
 • Fisk og spinat:
 • Salt fiskestykkene. Varm opp en stor panne og ha i smør eller olje eller litt av begge deler når panna er varm. Ha i fisken i panna og stek i ca, 3- 5 minutter på den ene siden, snu og stek et par minutter til. Steketiden vil avhenge av hvor tykke fileetene er, men når fisken ser ut til å begynne å flake seg, er den ferdig!
 • Mens fisken steker, stek skiver av rogn i godt med smør i en egen panne til rogna er gylden på begge sider.
 • Mens fisk og rogn steker, ha litt smør i en panne eller lav kjele. Ha i spinaten når panna er varm. Ha over et lokk og etter et par miutter fjern lokket (da skal spinaten ha «kollapsa»), ha i en kylpe maldonsalt og rør godt til alle væsken er fordampet.
 • Legg opp på tallerken, spinaten under fisken, topp fisken med rognskiver, ha saus ved siden av strø over kapers og pynt med rikelig med ertespirer.
 • Server med kokte poteter.

Notater

 • Du kan lage dine egne ertespirer kjempe enkelt. Ha en håndfull gule erter i vann over natta. Dagen etter fyller du en medium potte med plantejord, vann jorda godt å legg ertene på toppen. Press ertene godt ned på jorda, men de skal ligge oppå og ikke dekkes av jord. Ha plastfolie over potta, stikk noen hull i plasten og sett under plantelys 12 timer på, 12 timer av på en lun plass. Dusj litt hver dag med vann. Etter et par dager fjern plasten. Du skal kunne ha store fine spirer som smaker fantastisk innen en uke.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.