![](https://www.reinmat.no/wp-content/uploads/2022/03/reinmat_rug-choc-chip_rugkjeks-med-sjokolade_supp_C-scaled.jpg)
Disse rug choc chip cookiene er det vanskelig å bare spise en av! Rugmelet og det bruna smøret gir disse kjeksene en ekstra dimensjon. De er myke, seige, sprø og salte! Hva mer kan du ønske deg?
![reinmat_rug choc chip_rugkjeks med sjokolade_supp_B reinmat_rug choc chip_rugkjeks med sjokolade_supp_B](https://www.reinmat.no/wp-content/uploads/elementor/thumbs/reinmat_rug-choc-chip_rugkjeks-med-sjokolade_supp_B-scaled-pmfx86og6htt5ndtkks5r9x6a0lg7sf1i5kjaeun6o.jpg)
Rug Choc Chip - Rugkjeks med sjokolade
Antall
10-12
stykkerPrepp tid
20
minutterHviletid
1
timeSteketid
12
minutterIngredienser
80 g sammalt svedjerugmel (eller vanlig rug)
100 g sikta speltmel
1 ts bakepulver
1 egg
1 eggeplomme
1/3 ts vaniljeekstrakt
130 g kokosblomstsukker
40 g rørsukker
1/2 ts maldonsalt
100 g smør
150 g mørk sjokolade (70% - 80%)
Fremgangsmåte
- Brune smøret først. Det skal bli en fin gylden mørkebrun farge, pass på at det ikke blir brent. Avkjøl smøret helt til det stivner igjen.
- Hakk sjokoladen i biter på maksimum 1x1 cm.
- Bland mel, salt og bakepulver.
- Pisk sukker og smør godt sammen til det er en jevn smuldra masse. Vend raskt inn egg og eggeplomme.
- Vend inn det tørre, halvparten om gangen. Prøv å jobbe så lite som mulig med deigen som mulig.
- Bland inn sjokoladen og avkjøl deigen i 1 time.
- Bruk en cookie scooper eller en iskremskje og form 10-12 kuler, klem de litt ned. Strø litt ekstra maldonsalt over kjeksene.
- Stekes i ovn forvarmet til 175 grader i 15 minutter. Avkjøl helt på rist før du flytter på de, så de ikke går i oppløsning.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook