Søk
Close this search box.

Rug Choc Chip – Rugkjeks med sjokolade

Del oppskriften

Disse rug choc chip cookiene er det vanskelig å bare spise en av! Rugmelet og det bruna smøret gir disse kjeksene en ekstra dimensjon. De er myke, seige, sprø og salte! Hva mer kan du ønske deg?

[Reklame/sponset] Smaragd kokkekniv og hverdagsfjøl fra Øyo.

reinmat_rug choc chip_rugkjeks med sjokolade_supp_B

Rug Choc Chip - Rugkjeks med sjokolade

5.0 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

10-12

stykker
Prepp tid

20

minutter
Hviletid

1

time
Steketid

12

minutter

Ingredienser

  • 80 g sammalt svedjerugmel (eller vanlig rug)

  • 100 g sikta speltmel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 egg

  • 1 eggeplomme

  • 1/3 ts vaniljeekstrakt

  • 130 g kokosblomstsukker

  • 40 g rørsukker

  • 1/2 ts maldonsalt

  • 100 g smør

  • 150 g mørk sjokolade (70% - 80%)

Fremgangsmåte

  • Brune smøret først. Det skal bli en fin gylden mørkebrun farge, pass på at det ikke blir brent. Avkjøl smøret helt til det stivner igjen.
  • Hakk sjokoladen i biter på maksimum 1x1 cm.
  • Bland mel, salt og bakepulver.
  • Pisk sukker og smør godt sammen til det er en jevn smuldra masse. Vend raskt inn egg og eggeplomme.
  • Vend inn det tørre, halvparten om gangen. Prøv å jobbe så lite som mulig med deigen som mulig.
  • Bland inn sjokoladen og avkjøl deigen i 1 time.
  • Bruk en cookie scooper eller en iskremskje og form 10-12 kuler, klem de litt ned. Strø litt ekstra maldonsalt over kjeksene.
  • Stekes i ovn forvarmet til 175 grader i 15 minutter. Avkjøl helt på rist før du flytter på de, så de ikke går i oppløsning.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.