Disse rug choc chip cookiene er det vanskelig å bare spise en av! Rugmelet og det bruna smøret gir disse kjeksene en ekstra dimensjon. De er myke, seige, sprø og salte! Hva mer kan du ønske deg?
Rug Choc Chip - Rugkjeks med sjokolade
Antall
10-12
stykkerPrepp tid
20
minutterHviletid
1
timeSteketid
12
minutterIngredienser
80 g sammalt svedjerugmel (eller vanlig rug)
100 g sikta speltmel
1 ts bakepulver
1 egg
1 eggeplomme
1/3 ts vaniljeekstrakt
130 g kokosblomstsukker
40 g rørsukker
1/2 ts maldonsalt
100 g smør
150 g mørk sjokolade (70% - 80%)
Fremgangsmåte
- Brune smøret først. Det skal bli en fin gylden mørkebrun farge, pass på at det ikke blir brent. Avkjøl smøret helt til det stivner igjen.
- Hakk sjokoladen i biter på maksimum 1x1 cm.
- Bland mel, salt og bakepulver.
- Pisk sukker og smør godt sammen til det er en jevn smuldra masse. Vend raskt inn egg og eggeplomme.
- Vend inn det tørre, halvparten om gangen. Prøv å jobbe så lite som mulig med deigen som mulig.
- Bland inn sjokoladen og avkjøl deigen i 1 time.
- Bruk en cookie scooper eller en iskremskje og form 10-12 kuler, klem de litt ned. Strø litt ekstra maldonsalt over kjeksene.
- Stekes i ovn forvarmet til 175 grader i 15 minutter. Avkjøl helt på rist før du flytter på de, så de ikke går i oppløsning.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook