Søk
Close this search box.

Rabarbrais

Del oppskriften

Rabarbra bør nytes i sesong. Denne iskremen er en fabelaktig måte å nye rabarbra på! Syrlig, men søt nok, kremet og herlig rabarbrasmak!

Da jeg var liten fikk vi vite at man ikke kunne spise rabarbra etter sankthans. Dette er en myte! Greia er at eldre rabarbrastilker blir trevlete jo eldre de blir og de har et høyere innhold av oksalsyre (som er noe vi ikke skal ha i oss store mengder av). Unge skudd vil til enhver tid være mindre trevlete og har lavere innhold av oksalsyre, også etter St. Hans! Så tipset er egentlig å høste rabarbraen oftere, ikke la stilkene bli kjempestore, for bedre råvare!

Rabarbra er kalorifattig og rik på vitamin A, B og C, kalsium, jern, kalium og magesium og har vært brukt som medisinplante i tusenvis av år. Rabarbra er flerårig og et sikkert tegn på at nå er det sommer! Les mer om rabarbra under råvarer.

Oppskriften består selvfølgelig av få ingredienser og minimalt med sukker. Rabarbra trenger litt sødme, men ikke for mye heller! 

Personlig er is det beste jeg vet i den søte verden. Desverre er det som regel enormt mye drit og unødvendig i vanlig is du får kjøpt på butikken og den er nesten alltid for søt. Derfor er det et bedre alternativ å lage den selv slik at du kontrollerer hvilke ingredienser du får i deg. Det beste av alt, det er ikke vanskelig en gang og mye bedre for deg

Rabarbrais

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Prepp tid

30

minutter
Avkjøling

1-2

timer

Ingredienser

  • Rabarbrasyltetøy
  • 350 g rabarbra

  • 4 dl vann

  • 1 dl uraffinert rørsukker

  • Iskrem
  • 2 eggeplommer

  • 1 ss uraffinert rørsukker

  • 2 dl fløte

  • 3 dl melk

  • ¼ ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  • Om nødvendig, skrell rabarbraen. (ikke kast skallet, bruk det til å for eksempel lage rabarbra gin – se egen oppskrift)
  • Kutt rabarbraen i tynne skiver og kok opp med vann og sukker til det tykner litt. (20- 30 minutter på medium varme) Dette kan fint gjøres flere dager i forveien.
  • Varm opp melk, fløte og vanilje. Pisk 1 ss sukker og eggeplommer sammen og bland inn i melkeblandingen. Rør jevnlig på medium varme til det tykner litt. Det må ikke koke! Så ikke bruk for høy varme.
  • Avkjøl delvis før du har det i iskremmaskina sammen med rabarbrasyltetøy. Kjør iskremprogram.
  • Hvis du ikke skal spise den med en gang, ha i tett kontainer i fryser.

Notater

  • Husk at de fleste hjemmelagde iskremer blir veldig harde når de er bånntæla, så ta den opp av fryseren i litt tid før du skal spise den. Dette er rett og slett fordi de ikke er tilsatt noe middel som gjør at de er myke fra -18 grader...

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.