Brunostis er kanskje ikke den iskremen de fleste er mest vant med, men det burde de være! Brunostis er kjempedigg, syrlig, karamellisert, søtt nok og bare annerledes og skikkelig godt. Brunostis blir enda bedre toppa med rester fra julas brente mandler, grovhakka og rikelig strødd over og litt salt karamellsaus. Dette er også en fin måte å gi restene fra jula et nytt liv, uten å kaste noe!
Oppskriften består selvfølgelig av få ingredienser og minimalt med tilsatt sødme. Det er mye sødme i geitosten. Husk at topping med brente mandler og karamellsaus gir ekstra sødme.
-Tilhørende oppskrifter -
Salt karamellsaus
15 desember 2020
Brente mandler
13 desember 2020
Brunostis
Porsjoner
4
Prepp tid
20
minutterAvkjøling
50
minutterIngredienser
5 dl melk
80 g geitost
1 ss lønneirup
4 eggplommer
brente mandler
salt karamellsaus
Fremgangsmåte
- Varm opp melka med brunosten og lønnesirup på medium varme, ikke la det koke. Rør med jevne mellomrom.
- Når osten er smelta helt og du har en jevn melkeblanding ta den av varmen og avkjøl i ca. 10 minutter eller mer. Pisk inn eggeplommer.
- Ha blandingen i iskremmaskina og kjør iskremprogram.
- Server med julas rester av brente mandler og salt karamellsaus.
- Hvis du ikke skal spise den med en gang, ha i tett kontainer i fryser.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook